Търси
Filters

Отзиви

Много млади момичета трябва да прочетат книгата и ще добият една различна представа за секса, щастието и отношенията
Трябва да призная, че никога до сега не съм чел чиклит. Забелязвал съм такива книги, но не са ми представлявали интерес. Признавам и че не бях виждал #СЛЕД22. Попаднах на нея от Go Guide (почитател съм на статийте, върховни са). Та за книгата - страхотна е. Даже повече от това е. Накара ме да се замисля върху страшно много неща. Върху това дали съм щастлив и т.н. И много се радвам, че една млада българка е написала подобно произведение. Мисля, че много млади момичета трябва да прочетат книгата и ще добият една различна представа за секса, щастието, отношенията и т.н.
Чавдар Чавдаров
 
Книга - трепач
Прочетох първата глава на "След 22" през 2009 година, когато бях на лятна бригада в САЩ. Ще си позволя да цитирам първата ми реакция "Олееее, Ръди, шегуваш ли се ... супер е яко, много, много ми хареса, ама наистина". Знам, че продължаваш с писането на другите страници, но наистина съм впечатлена Не знам какво очаквах, но това е просто извънземарско. Така се влюбих в нея, че я препрочетох поне 7 пъти, чакайки втората. И така се повтаряше сюжетът – препрочитах всичко старо, докато дойде новото. Когато нещо ти е любопитно, не може да чакаш и секунда, а в книгата има много пикантни истории. След 22 грабва с българския език и имена – Рокси, Маги и Калина, познатите места и заведения, с диалозите между героите, в които има сериозност, ирония, дълбочина, смях, искреност, красив, забавен и хаплив език. Началото предизвиква такъв фурор с нахакания си език, че те кара да прелистваш страница след страница. Толкова се смях и радвах на репликите на трите мацки, когато нареждат някой мъж, че се налагаше да спра за малко. Радостна пуска трите приятелки от университета в живота, всяка една има цел, но накрая се оказва, че целите не са най важни, когато животът ти поднася по-добър сценарий:) Дори след многократни прочитания на отделните глави, "изядох" завършения вид отново на един дъх. Разказите са толкова увлекателни, че няма как да затвориш това розово бижу. Ако трябва да опиша книгата с една дума, то тя ще е: "трепач"! Радостна, трепетно очаквам второто ти книжно вдъхновение!
Марияна Кралева, Emerging Markets Information Service - EMIS
 
Имаш още много време за забавления „След 22″
Едва ли за пръв път някой си казва „чете ми се хубава книга, ще си я напиша сам“ и след това да се получава нещо доста забавно. Така след десетки прочетени чиклит романи Радостина Савова решава да напише своя книга в жанра. 5 години по-късно „След 22″ е вече факт, а „трите грации“ Рокси, Маги и Калина вършеят из нощна София. Мацките са завършили току-що университета и животът започва да ги притиска. Навикът за пазаруване в мола в понеделник сутрин постепенно става мираж за всички освен за Рокси, а една неочаквана бременност наистина успява да преобърне представите на Калина за това колко е лесно да се взимат решения. Сюжетът в „След 22″ ще ви срещне с почти всички клишета на чиклит жанра и това май е положително – така и така във всяка подобна книга знаем какъв е финалът (хехе, ще трябва да дочетете), защо да не се насладим на различното поднасяне? Тук ситуациите, които се развиват на съвсем познати места, отново правят фактора „близост“ благоприятен за приемането на книгата. И ако ви се стори, че в някои моменти момичетата си променят мнението прекалено често и прибързано, спомнете си, че са на възраст малко „след 22″ и това е съвсем характерно. А после изпийте по няколко питиета с тях „след 22″. Фактът, че Radostna е завършила книгоиздаване, а и от няколко години се занимава активно и с маркетинг, обуславя отличното пакетиране на книгата. Тя се разпространява напълно безплатно, без всякакви ограничения от рода на DRM, като може да бъде прочетена изцяло на сайта radostna.com или пак там да бъде свалена в обикновен PDF файл или за Kindle и iOS. Ще се насладите истински на оформлението, а подозирам, че след прочитането на плажа ще пожелаете да я споделите с поне една приятелка.
Александър Кръстев, Azcheta.com
 
Полезен наръчник за съвременната жена, но и за мъжете
Прочетох книгата.Това, което смятам е, че един полезен "наръчник" за съвременната жена, но и за мъжете. От 29 години си блъскам главата над въпроса, на който не можа и Мел Гибсън да отговори: Какво искат жените? Не съм сигурен, че знам на 100% след като съм прочел "След 22", но имам поне още 222 аргумента, че във всяка жена има по малко и от Рокси, Калина и Маги. Може би, ако имаше една героиня - тя щеше да се казва Ромина - сбор от имената на трите, щеше да е бивша мис България, родила дете на македонски футболист на Левски, живееща понястоящем в Банкок :)
Златимир Йочев, БНТ
 
Разочарова ме, че свърши
Книгата грабва от самото начало, забавна е и създава настроение. Персонажите търпят развитие и с интерес чакаш да видиш какво ще стане. Единственото разочарование, което остави у мен книгата, беше, че "свърши".
Мирена Байкова, ЦКБ
 
Идеално четиво за бременни
Идеалното четиво за лятна петък вечер от бременна жена. Все се надявах на секс между Кирчо и Калинчето и тройка на Рокси с братовчедите, ама осъзнавам, че не е 90 нюанса розово, а чиклит. Очаквам следващата 'след 28', примерно!
Христина Ван Дер Дончева, бъдеща майка
 
Прочитах по 2 глави, за да имам и за следващите нощи
Можех да я прочета на един дъх, но не исках да стигам толкова бързо до края.Четях я само вечер преди да заспя (нямах търпение да си легна с лаптопа) и прочитах по 2 глави, за да имам и за следващите нощи (макар че беше трудно да я затворя).А сега вече много страдам - няма какво да чета.Моля те, не спирай да пишеш! Иии...все пак, можеше още малко да се позабавляваме преди happy end-a
Мария Дичева, Dr.Spiller
 
Накара ме да се размечтая за принца от приказките
Страхотна книжка, прочетох я на един дъх. Супер лятно четиво, много свежа и определено ме върна във времето с важните решения в живота – дали, или... От друга стана пък ме накара да се размечтая за принца от приказките, който “дебне” някъде там... с неочаквани изненади и би направил куп глупости, задради мен. Прекрасничка, дамска, кокетна, розова книжка!
Наталия Петрова, MTM College
 
Нещо, което иска всяко момиче
Определено ми хареса! Четиво, което върви леко и приятно, но най-важното е, че в крайна сметка в живота на всяка една от героините, всичко се нарежда така както ти като читател желаеш и както за нея самата е най-добрият хепиенд. Нещо, което иска всяко момиче, включително и ние след 22 :)
Даниела Перпериева, Адвокатска кантора Стоян Чаталбашев