Търси
Filters

Глава 1

Picture of Глава 1

Телефонът иззвъня за втори път. Сърцето на Маги се сви отново. Не искаше да вдига, защото знаеше кой е, и искаше да вдигне, точно защото знаеше кой е. На третия път тя не издържа и грабна слушалката. С най-грубия си тон викна:

- Ало!

- Здрасти, трябва да поговорим.

- Да говорим?!- изкрещя тя. – За какво да говорим? За ебливото копеле, което не може да си държи члена дори за минута в гащите ли? О, извинявай, това беше ти. Може би искаш да говорим и за развратната кучка, дето ми се пишеше добра приятелка – а да, това беше твоята приятелка.

- Стига, знаеш, че нещата на стоят така. Хайде да се видим да поговорим?

- Не искам нито да те виждам, нито да те чувам, живей си безсмисления живот и ме остави на мира.

- Стига Маги, дай ми втори шанс, дай ми шанс да ти обясня. Аз съм долу, ще ми отвориш ли?

- Няма да ти отворя! Въври по дяволите или по курвите, все ми едно. Изчезни от живота ми.

Прас телефона. Маги не издържа. Отиде до прозореца, за да провери дали лъжливото копеле наистина беше си направило труда да дойде до дома й. За нейна почуда беше долу. Даже цветя беше купил. „Виж ти” – каза си тя – „как една жена може да заслужи цветя, само когато гаджето й преспи с уж добрата й приятелка”. Тя спусна щорите и отиде в банята. Отвъртя кранчето с горещата вода и зачака ваната да се изпълни.

 

* * *

 

В другия край на града телефона на Калина също иззвъня. Този път беше за добро.

- Здравейте, Калина Иванова търся.

- Да, аз съм. – отговори Калина нервно.

- Обаждам се от издателска къща „К&К”. Имам удоволствието да ви съобщя, че сте одобрена за второ интервю. Срещата ще се осъществи на 28 септември, 10 часа в сградата на издателството на бул. България. Интервюто ще води изпълнителният директор г-н Монев. Очаквам вашето потвърждение.

- Да-а. Разбира се. Няма проблем. Ще бъда там.

 

Калина се разтрепери. Всичко ли трябваше да се случи тази седмица? Два дни откакто знаеше, че е бремена и трябваше да решава дали да задържи детето или не, получи това толкова желано обаждане от „К&К”. Само ако се беше случило два дни по-рано тя нямаше да има никакви колебания, дори би се обадила на Маги и Рокси да го отпразнуват, но не и сега. Беше твърда затормозена да решава – бебето или работата, или може би и двете.

Оф, ще се побъркам. – само това си повтаряше до днес, а след предложението за работа, което тя вече беше почти убедена, че ще получи, повтаряше два пъти повече – Ще се побъркам.

 

* * *

 

- Hi, sweetheart, how are youuuu? I miss you sooooo much…

- Hi, kitty, I miss u too. But soon I will be there with you. It’s just 2 days and I will kiss your sugar nose.

- Yeeeh, I can’t wait. Kiss you baby, but I gotta go. Love you.

 

Чак сега Рокси осъзна, че й остават само 2 дни да се подготви за пристигането на Абдулах. Трябваше да измисли тоалет за летището, да резервира хотел, да направи програма за всеки един час от двуседмичния му престой в България, да се обади на всичките си познати и да публикува във Facebook, че тези две седмици ще се отдаде изцяло на любов и секси забавления, така че никой да не дръзва дори да помисли да й се обажда. А да, трябваше веднага да се обади на Маги и Калина, за да отпразнуват визитата на Абдулах, нейния най-нов и най-богат любовник.

Тя натисна няколко пъти по гладкия екран на новото телефонно бижу, което Абдулах и прати преди седмица, за да й каже, че просто се е сетил за нея и е решил да й го покаже. След секунда на екрана се появиха снимките на Маги и Калина и те вече бяха на линия.

- Привет, любимички. Имам страхотен повод за празнуване. Аддулах идва само след два дни и аз ви каня тази вечер да го отпразнуваме. Какво ще кажете?

- Кой беше Абдулах – попита Калина с ясното съзнание, че това е поредният й чуждоземен любовник?

- Ако още веднъж забравиш дори една буква от името на моя приятел, няма да споделям с теб нищо – изсъска раздразнено Рокси.

- Стига момичета – намеси се Маги – Имах ужасен ден, онова развратно влечуго се довлече до апартамента ми. Беше взел и цветя. Представяте ли си?

- Любимичка, ти си толкова сладичка, че нямаш нужда нито от цветя, нито от влечуги! Остави го да си вре израстъка в кочини като тази на Сиси, Лили, Рени..

- Добре, добре, разбрах, няма нужда

да изброяваш. – намеси се Маги.

- Калина, любима, ти какво ще кажеш, имаш ли поводи за оплаквания или ще сложиш онази секси бяла рокличка и ще се присъединиш към нас довечера?

Маги наддаде вик отсреща:

- Я, чакай, не съм се съгласила още.

- Ще се съгласиш, нямаш избор, и без това няма какво да правиш. Все пак имаш нужда от нов мъж, а той няма да дойде на крака у вас, я!

- Добре, и аз ще дойда – наддаде плах глас Калина – може би и аз имам нужда да изляза малко, да се разведря.

- Разбрахме се, в „Музея”, в 9. Не закъснявайте и вземете цялото си настроение. Имам нужда да обсъдим целия престой на моето сладурче в България. Все пак има купища пари за харчене, а аз не искам да остане с впечатление, че тук е скучно.

- Ок.

- Хубаво.

Какво те впечатли
  • Скучно
  • Забавно
Съществуващи коментари
nishto
Nishto
From: Guest | Date: 7/1/2014 12:32 PM
Was this review helpful? Yes No (1/0)
Впечатление
Страхотна книга ! Не я оставих докато не я прочета !
From: Guest | Date: 10/12/2014 10:01 AM
Was this review helpful? Yes No (0/0)